SyysMatin Markkinat
   Facebookissa. Klikkaa
   itsesi mukaan vanhan ajan 
   markkinatunnelmaan!

    
   SyysMatin Markkinat 
   Instagramissa. 
   Tunnelmaa ja muistoja...

 

    

Väkeä kirkonmäellä Markkinoiden
aikaan.

Lahja on rauhallinen kana, tottunut esiintymään mm. SyysMatin Markkinoilla ja paikalla tänäkin vuonna.

Ilmoittaudu SyysMatti-talkoolainen!

Hei Sinä SyysMatin Markkinoiden vapaaehtoinen 2017. Ilman sinua eivät nämä markkinat olisi onnistuneet niin hyvin kuin onnistuivat. Olitpa rakentamis- tai purkutiimissä, soppatykin, kahvikärryjen tai missä tahansa muussa vapaaehtoistehtävässä, ilmoittaudu yhteiseen iloiseen juhlaamme tästä>>

Kiitos

Kiitos kaikille osallisille ja markkinavieraille mainioista markkinoista. 

Keräämme näille verkkosivuille markkinoiden tuokiokuvia.


Sijoitamme tänne myös palautelomakkeen mielipiteitäsi varten.

Olemme niistä kiinnostuineita.
 

Kiva kun kävit!  Nähdään taas kirkonmäellä!

terv. SyysMatin-markkinatiimi

 

SyysMatin Markkinat 16.-17.9.2017 järjesti Espoon tuomiokirkkoseurakunta.

SyysMatin Markkinat 10. kerran

Oman aikamme kymmenennet SyysMatin Markkinat järjestetään Espoon tuomiokirkonmäellä syyskuun kolmas viikonloppu eli 16.-17.9.2017. Paikallisten Matinmarkkinoitten juuret juontavat keskiajalle asti. Tuolloin kirkonmäelle kokoonnuttiin Matin-päivän tienoilla sadonkorjuun merkeissä.

Nykyaikaan sovellettuna herätetyt vanhan ajan markkinat järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2008, osana Espoo 550-vuotisjuhlallisuuksia. Sen jälkeen vuosittaiset syysmarkkinat on innostanut kirkonmäelle tuhansittain markkinavieraita ikään katsomatta. Markkinoilla on ollut hyvä meininki satoi tai paistoi. 

Markkinoille on vapaa pääsy. Markkina-alue on kävelyalue. Alueella voi viettää aikaa kiireettä vaikka koko päivän. Maksutonta ohjelmaa tai katsottavaa on tarjolla, kuten käsityöläisten työnäytöksiä, kotieläimiä, poneja, kanoja, kaneja, koiria. Kirkossa on lapsille omaa ohjelmaa ja siellä esitellään kirkon historiaa ja urkuja. Kävelypolkuja ulkoilmassa on eri teemoista niin lapsille kuin lapsenmielisille. Ties vaikka innostuisi yhteislauluun tai kalastamaan.

Askartelu- tai toimintapajoissa voi olla pieni materiaalimaksu. Myyntikojuista voi tehdä hankintoja itselle tai lahjaksi. Tarjolla on uniikkeja käsitöitä, leluja, puuesineitä, koruja, arjen tarpeistoa, sadonkorjuutuotteita jne. Myös pikkupurtavaa löytyy niin suolaista kuin makeaa, vaikka kahvikärryistä. Välipalaa löytyy myös isompaan nälkään vaikka kojuista tai soppatykistä.

Monet markkinamyyjistä ja markkinavieraista tulevat kauempaakin. Jotkut ovat kertoneet tulleensa markkinoille tapaamaan tuttujaan ja vierailemaan Espoossa muutenkin. Markkinoista on tullut vuosittain odotettu kohtaamispaikka. 

SyysMatin Markkinoille olet tervetullut niin markkinavieraaksi kuin talkoolaiseksi. Yhdessä teemme markkinat, mahdollisuuden viettää aikaa vanhalla kirkonmäellä. Tervetuloa, tulitpa ensimmäisen tai jo kymmenennen kerrran.

Terv. SyysMatin Markkinatiimi

Ponit kuuluvat lasten kestosuosikkeihin. Kirkkorannan kivetetyllä tiellä on ponien mukava tepastella ja ottaa tottuneesti vastaan suosionosoituksia ja uteliaan varovaista rapsutusta perheen pienimpien taholta.

14-15.2.2017 m

Kysymyksiä?

Oliko Sinulla kysymyksiä Espoon tuomiokirkkoseurakunnan järjestämistä SyysMatin Markkinoista? Lähetä viesti sähköpostilla osoitteeseen:

syysmatti.
espoontuomiokirkkoseurakunta
(ät)evl.fi

Huom. ilman tavuviivoja ja välilyöntejä
 

Kanttoreilla on paljon kiintoisaa tietoa uruista. Urut ovat suuri soitin, jonka rakenne, toiminta ja äänimaailma on esittelyn arvoinen. Monipuolinen soitin taipuu niin laulun kuin soiton tueksi ja konserttisoittimeksi.  

(Kuva: Riina Kaukonen)